„Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt,
arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt”
(Máté 10,32)

KONFIRMÁCIÓ

Mit jelent a konfirmáció?

A konfirmáció megerősítést jelent. Egyrészt a keresztelőkor elkezdődött folyamatot zárja le, amikor a szülők és keresztszülők fogadalmát ezúttal a felnőtt fiatalok erősítik meg. Másrészt viszont a konfirmáció egy olyan út, amelynek során a résztvevők, a konfirmandusok megerősödhetnek a hitükben, személyes kapcsolatuk alakulhat ki Istennel, és tartós, gyakran életre szóló barátságok szövődhetnek a kortársak között.
A konfirmáció révén a fiatal fiúk és lányok teljes jogú tagjai lesznek a Magyar Református Egyháznak.

Miről szól ez a két év?

A két év során a két kulcsszó az ismerkedés és a kapcsolat. Egyrészt megismerkedünk a Bibliával, megnézzük, hogy milyen válaszai vannak a keresztyénségnek a legnehezebb kérdésekre, például: Miért élünk egyáltalán és mi vár ránk a halál után? Miért van szenvedés a földön? Hogyan ismerhetem meg magamat és Istent egyre jobban?
Másrészt viszont a konfirmáció kapcsolatot szeretne építeni: a két év során szeretnénk, ha a fiatalok személyes hitre jutnának, ha megértenék, hogy a keresztyénség róluk szól! Emellett pedig a konfirmandusok kapcsolódnak a gyülekezeti ifjúsághoz, a konfirmáció után pedig saját ificsoportot alakítanak!

Kiket várunk?

Várunk minden olyan fiatalt, aki 2020-ban megkezdte a 7. osztályt és/vagy betöltötte a 12. életévét!

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni a gyülekezet hitoktatóinál, lelkészeinél illetve az ide kattintva elérhető űrlap letötésével és a budapest-budafok@reformatus.hu e-mail címre való elküldésével lehet!

Az alkalmak hetente 1–1,5 órát vesznek igénybe, az időpont előreláthatóan péntek délután lesz!